1 Yorum 1 Yorum  | 13 Ekim, 2005

geçen post'un altında belirttiğimiz yarım çağrısına zafer karkaç (karalamadefteri) hemen yanıt verdi, kendisine buradan çok çok çok teşekkür ediyoruz :)
Türkiye ve Tükçe bloglar 'Global Voices' 'da pek az yer aldı.
Şunu söylemeliyim ki, bir zaman vahşi www ortamında türkçe yazılmış blog bulunmadığı zannediyordum'. Yanılmışım' hem de çok çok fazla yanılmışım. Halbuki Blogkardesligi başlıklı sitede, (gerçek anlamı 'blogların kardeşliği' olan sitede) 700'ün üstünde Türkçe blog halihazırda listelenmiş vaziyette; belli ki, site sadece Türkçe blogların geniş bir listesini değil aynı zamanda listelediği rakamla, sesini duyurmak için bekleyen geniş bir blogger popülasyonunu temsil ediyor. Blog Kardeşliğinde listelenen blogların büyük bir kısmı Türkçe yazılmış, ancak İngilizce yazılan blogların sayısıda hızla artıyor. Bu yeni haftalığın amacı size bu Türkçe bloglarla ilgili küçük bir görüntü sunmak.

İşte Türkçe Blogosphere'den küçük bir parça' sadece okyanustaki bir damla'

Türkçe bloglarda şu aralar yayınlanan en popüler konular Türkiye'nin AB üyeliği için yapılan görüşmeler ve Ramazan ayının başlaması. Türkiye, on yıl içinde AB'ye girme amacında ve AB ile yapılan pazarlıklara başlamak için yasalarında birçok değişiklikler yaptı. 4 Ekim tarihinde Türkiye'nin AB ile resmi pazarlıklara başlayacağı duyuruldu. Bu duyuruların birçoğu rötarlıydı ancak Türkiye'nin üyeliği elde etmesinin en az 10 yıl alacağını önceden duyurulmuştu. Metroblogging:İstanbul 'dan Mert Ulaş; AB Üyeliğinin İstanbul gibi büyük şehirlerde çok az bir etki yapacağını öngörüyor. Müslüman dünyanın geri kalanında olduğu gibi Ramazanın başlangıcı kutlanıyor. İgnore Me If You Can 'den İdil herkese Ramazan ile ilgili kutlamalar yolluyor. Metroblogging:Istanbul ayrıca İstanbul'un Üsküdar bölgesinde toplu iftar yemeğinin verildiğini duyuruyor.

Eğer yemek pişirme adetleriyle daha ilgiliyseniz, Yogurt Land isimli harika bir blog var. Hem İngilizce hem de Türkçe tarifler yayınlıyor ve yemeklerin fotoğrafları kesinlikle ağzınızı sulandıracak türden.

, , ,

1 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

paylaşım için teşekkürler. Türkiye'deki blog sayısı zamanla artacak ve daha fazla insan sisteme katılacaktır.

Pazartesi, 09 Nisan, 2007

 

Yorum Yaz