0 Yorum 0 Yorum  | 15 Eylül, 2005

Ciddi :
Bir süredir iyice hisseder hâle geldiğimiz şey, blogların yavaş yavaş kimi regülasyon mekanizmalarına bağlanması olasılığıydı. Artık bu olasılığın giderek güçlendiğini söyleyebiliriz. Avrupa Parlementosu'nun 'öğreni (enformasyon) toplumu' üzerine gerçekleştirdiği üç günlük konferans programının ilk gününün konusu bloglar olmuş. Konferansın merkezî sorunsalı, blogların birer haber kaynağı olarak, öğreni toplumunun geleceğine ilişkin soru işaretleri taşıyıp taşımadığı tartışmasıymış. Okuduğumuz haberden anlıyoruz ki, gazeteciler bu durumdan şikayetçi ve bunda ciddi tehlikeler görüyorlar. Oysa blogtalk.net yazarı Thomas Burg, çok basit bir açıklamayla, «Webloglar içeriğe değil, paylaşıma, öğrenmeye ve insanlarla bağlantı kurmaya dayanır.» diyerek, yersiz endişeleri bertarâf ediyor bence.

Aklımdayken belirteyim, Avrupa Parlementosu'ndaki konferansları, panelleri internetten canlı olarak izleme olanağı bulunuyor.

Pasaklı :
Geçtiğimiz günlerde size Paris'te bir blog paneli düzenleneceğini söylemiştim. O daha gerçekleştirilmeden, birkaç ay sonra düzenlenecek yeni bir organizasyon sözkonusu olmuş. Bu, önemli ve uluslararası katılımcılara da açık büyük çaplı, iki günlük bir etkinlik. İlki geçtiğimiz Nisan ayında yapılmış olan "Les blogs" etkinliğinin ikincisi 'Les blogs 2.0', bu kez iki güne yayılarak, 5 ve 6 Aralık tarihlerinde düzenlenecekmiş. Etkinliğe 200 Euro'ya katılabilirsiniz -ücrete iki gün öğlen yemeği ve kapanış kokteyli dahil.

Katılım, kayıt işlemleri henüz başlamamış. Ama gelişmeleri takip etmek mümkün.

Buyrun, gelin, size Les Deux Magots'da bir kahve -expresso, cappucino, café crème; artık hangisini severseniz- ısmarlayayım efendim.

 , ,

0 Yorum:

Yorum Yaz