0 Yorum 0 Yorum  | 19 Eylül, 2005

bloglar ve bloglarda verilen link listeleri internetin en hızlı gelişen bölgeleri olmaya başladı. insanlar birbirleriyle sosyal networkler kurmaya başladıkça, technorati ve feedster gibi linkleri takip eden hizmetler ortaya çıktı. yeni bir sistem olan XFN (xhtml friends network) ise bu linklerin insani yönlerini ortaya çıkarmaya yönelik bir sistem. link kodlarınıza kısaca bir 'rel' simgesi koyarak verdiğiniz linklerle olan sosyal statünüzü yazıyorsunuz. iş arkadaşı, sevgili, kardeş, tanıdık gibi ilişki birçok seçeneği bulunuyor.

linklerinizi kolayca xfn uyumlu hale getirebilmek için ufak programlar mevcut. bu işlem bittikten sonra rubhub.com adresinden sitenizi networke eklemeniz gerekmekte. esasında rubhub, xfn kullanan blogları listelemek için kurulmuş bir arama motoru. linklerini xfn'e uyumlu olarak değiştiren taksimetre ve spineless sitelerine bakıp, neyin ne olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.

kısaca xfn sayfalar boyu uzayan link listelerine eğlence katması mümkün olan, kısa zamanda daha popüler olmasını beklediğim şirin bir uygulama.

, , ,

0 Yorum:

Yorum Yaz